Marijke van de Sande, ofwel Tante Moesje!

Zonder rode neus (alleen als ik verkouden ben..) ben ik Marijke van de Sande. Geboren in de zomer van het jaar negentienhonderd-vier-en-zeventig. Opgegroeid in Hoogeloon, in de Brabantse Kempen. Daar woon ik nu nog steeds maar inmiddels zijn daar 2 lieve dochters bij gekomen en een eigenwijze hond. Samen met mijn vriend heb ik een lat-relatie.

Mijn moeder was kok, en dat wilde ik ook
Na het slagen van de Mavo wist ik zeker dat het koken ook voor mij weggelegd was. Na deze opleiding vond ik mezelf nog te jong om te gaan werken en ben daarom in het verlengde een HBO studie Facilitair Management gaan volgen. Wauw, wat een mooi en breed aandachtsgebied had deze studie! Dienstverlening in de zorg, ja dat zou het moeten worden en ja dat werd het ook!

Na her en der wat baantjes kwam ik in de zorg terecht.
Een super mooie tijd waar de aandacht voor voeding, linnen en schoonmaak groot was. Ik ben op het werk een keer de trap afgekomen en hoorde een revalidant zingend voorbij komen. Hij had goede zin en ik kreeg er een super fijn gevoel bij! We maakten even een praatje en hij vervolgde zijn weg weer zingend. Wat een positiviteit! Wat zou het toch mooi zijn als ik iets zou kunnen betekenen voor mensen met een beperking!  Als er dan wat veranderingen komen in de organisatie als je zo rond de 40 bent, draait je gedachtenkamer op volle toeren.

Volg je hart!
Gelukkig deed zich de mogelijkheid voor om op mijn levenspad rechtsaf te slaan in plaats van rechtdoor. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt! Doen waar je goed in bent, je hart volgen, mensen een glimlach bezorgen…. dienstverlening, vrolijkheid, informele benadering, entertainment….ja, dat is Marijke voor de volle 100%. De opleiding “contactclown in de zorg” heb ik met veel plezier gevolgd en nu is het tijd voor de volgende afslag op mijn levenspad. Tante Moesje is geboren!

Vanwaar de naam ‘Tante Moesje’? 

Eén van mijn kinderen is op een gegeven moment “Moes” in plaats van Mama gaan zeggen. Op de clownscursus hadden we een opdracht met bijnamen, nog niet eens zozeer in relatie tot je clownspersonage. Maar als je er dan eens over na gaat denken en je een beetje gaat experimenteren met namen is 1 en 1 al snel 2. “Moes” werd “Moesje” en dan Tante er nog bij en ja hoor… Tante Moesje, dat moest het worden. Een naam die dicht bij me staat, me een fijn gevoel geeft en waarmee ik vol energie, passie en trots mee op pad kan gaan.

Tante Moesje:

Authentiek Energiek  Leergierig  Humor  Geborgenheid  Hartverwarmend  Zacht Respect