Ga je mee?
Elk bezoek is even hartverwarmend maar ook net weer even anders!

Ik wil er wel kleurrijk opstaan!

Tas…check!

Uhh…m’n groene panty, had ik die er nu ingedaan? Ik kijk op locatie wel en anders pak ik die gele panty, die staat er ook mooi onder.

Alles in het autoke, sleutel in het contact en rijden maar! Even een beetje opwarmen…”Daar bij die molen, die mooie molen, daar woont het meisje waar ik zoveel van hou…..”en “Ik heb je voor het eerst gezien, daarbij de waterkant.. daarbij de waterkant…”. Heerlijk lekker in het autootje een beetje zingen, eenmanslol, heerrrlijkkk!

Eens even kijken.. hier moet ik ergens in… ja hier… ohh, dat is fijn, ook nog een parkeervak vrij.

Zooo, tasje mee.. langs de receptie, achteraan in de gang moet ik zijn. Op de grote knop drukken, deurtje open en even iemand van de verzorging vragen om de sleutel van de kamer waar ik me kan omkleden.

Gerrit is ook altijd van de partij!

Tasje open, Gerrit, handmassagespulletjes en kleertjes eruit, even make-upen, neusje eruit… en voilà na 10 minuutjes komt Tante Moesje voor de dag (dit keer met een gele panty, de groene ligt inderdaad nog bij de te vouwen was 🙂 ). Even denken, zal ik m’n map met dierengezegdes en spreuken meenemen? Nee, vandaag niet, we kijken de volgende keer weer..

Deurtje dicht, sleutel naar verzorging… en daar sta ik!

Langzaam, een beetje verlegen (maar met steun van Gerrit die ik stevig tegen mijn buik gedrukt heb) kom ik de huiskamer binnen. 6 van de 8 bewoners zitten rustig aan tafel voor een koffiemoment. Eén bewoner steekt z’n hand op….”Heeee, goedemorgen, wat zie je er goed uit!” Beetje blozend en niet wetend waar ik moet kijken, zeg ik “Dank je, u ziet er vandaag ook weer fantastisch uit, een mooi gestreepte blouse, leuke rode rok, en wauw die ketting, die is super! Als u die ooit weg doet… denkt u dan aan mij?”, zeg ik met een brede lach en ook bij de ander verschijnt een mooie grijns (genietmomentje..).

Lus je een bakkie?

Rode rozen, voor jou gekozen, voor de schat waar ik zoveel van hou

“Heb je al koffie gehad? Lus je een bakkie?” Vraagt iemand anders. “Nou, uhh, een bakkie koffie zou wel lekker zijn.. met een wolkje melk alsjeblieft” en voor ik het weet, zit ik aan een heerlijk bakje koffie. Er staat een mooi bosje rode rozen op tafel, ik snuif er een keer aan en laat merken dat ik er een fijn gevoel van krijg. Langzaam begin ik te zingen.. ”Rode rozen, voor jou gekozen, voor de schat waar ik zoveel van hou”. Nog voordat ik de volgende zin zing met steeds meer volume en intonatie, hoor ik een tweede, derde en zelfs vierde stem bijkomen. Als een mooi koor, waarbij ik met mijn koffielepeltje ook de functie van dirigent nog tot me neem, zingen we het liedje van Jantje Koopmans. Na de rozen wordt er ook nog driftig meegezongen met: “Als de klok van Arnemuiden”, “Berend Botje” en “In Den Haag daar woont een graaf ”. Iedereen, ook de niet zingers, geniet op zijn of haar manier zichtbaar.

Gezellig …dicht bij elkaar

Dan komt er vanuit de gang een bewoner naar me toe met een heel verhaal. Ze is er zichtbaar vol van en wil dat ik even mee kom. Gezellig dicht bij elkaar, arm in arm, lekker kneuterig lopen we de gang op. Al pratende in een voor haar heel samenhangend verhaal stoppen we aan het eind van de gang. “Zo dit zijn de nieuwe schoenen” zei ze, terwijl ze over de verwarming streelde met haar hand. “Dat zijn hele mooie” zei ik en aaide ook over de verwarming… “Blijf jij hier even staan, dan kijk ik of het water kookt” …”Tuurlijk geen probleem, ik wacht hier” en de bewoner gaat links de hoek om…. Ik zie haar na dat mooie moment niet meer…

Een lieve handmassage doet wonderen

Mijn warme handen op haar koude hand
Terug in de huiskamer zit iemand lekker rustig met de oogjes dicht in de stoel. Gepast en met respect nader ik deze bewoonster, leg Gerrit op tafel en leg mijn warme handen op haar koude hand en arm. Even gaan de ogen open om ze daarna weer te sluiten. Zachtjes beweeg ik mijn handen stukje voor stukje over haar arm, in mijn tijdsbesef misschien wel 5 minuten. Haar ogen blijven gesloten, er gebeurt verder niets, maar ik voel dat het zo goed is. Graag zou ik haar nog een heerlijke handmassage geven, maar daar is het nu niet het goede moment voor. Wie weet een volgende keer.

Contact.. klein met een grootste rust!

Later thuis ben ik vol energie van een mooie middag… Tante Moesje, goed zo, you dit it!

..nog snel de was nog gevouwen waar m’n groene panty tussen zat 🙂 ..